У Росії впали прибутки після обвалу експорту нафти до мінімуму за п’ять місяців - МЕА

У Росії впали прибутки після обвалу експорту нафти до мінімуму за п’ять місяців - МЕА

Укрінформ
У квітні російський експорт сирої нафти та нафтопродуктів впав до рівня, який востаннє спостерігався наприкінці 2023 року на тлі атак українських безпілотників і запланованих скорочень видобутку, що спричинило тиск на нафтові доходи РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

За даними МЕА, минулого місяця Росія експортувала в цілому 7,3 мільйона барелів за добу, що на 6,4% менше, ніж у березні. Це є найнижчим показником щодо експорту російської нафти за останні п’ять місяців.

Основна частина цього падіння випала на потоки продукції, які зменшилися майже на 15% - до 2,3 мільйона барелів за добу з березня.

Вищі ціни на російську нафту та паливо частково компенсували вплив на доходи РФ від зниження експорту.

Тим не менш, згідно з підрахунками агентства, у квітні країна заробила на експорті нафти 17,2 мільярда доларів, що менше за 18,4 мільярда США доларів місяцем раніше.

Зазначається, що з початку року українські дрони атакували ключові російські нафтопереробні заводи, стратегія, яка спочатку призвела до значних пошкоджень нафтопереробних потужностей і падіння виробництва.

У свою чергу Захід понад рік тому встановив обмеження цін на експорт російської нафти.

Згідно зі звітом МЕА, ці стратегії були лише частково успішними, адже російські нафтопереробні заводи уникли серйозних втрат виробництва на тлі атак безпілотників.

Читайте також: Нафта дорожчає після падіння цін до мінімумів березня напередодні

Російські нафтопереробні заводи у квітні видобували приблизно 4,9 мільйона барелів на день порівняно з 5,2 мільйона барелів на день у березні.

Як повідомляв Укрінформ, після нещодавньої атаки безпілотника на НПЗ у Калузькій області на заводі стався витік 5 тонн нафти.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-