Шмигаль закликав українців економити електрику, особливо вранці й увечері

Шмигаль закликав українців економити електрику, особливо вранці й увечері

Укрінформ
Вже кілька днів поспіль фіксується дефіцит потужності в українській енергосистемі, який держава покриває за допомогою європейських партнерів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Ще один ключовий виклик – це енергетика. Ми зазнали важких втрат у генерації, і зараз під час зниження температури це позначається на енергосистемі», - зазначив він.

Прем’єр підкреслив, що вже кілька днів поспіль фіксується дефіцит потужності, який держава покриває за допомогою європейських партнерів.

Читайте також: Укренерго другий день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи

«Як і на початку повномасштабної війни, мусимо згуртуватися, щоб бути стійкими. Закликаю всіх українців до ощадливості, особливо в ранкові та вечірні години пікових навантажень. А промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення», - наголосив Шмигаль.

Очільник уряду запевнив, що наразі енергетики роблять все можливе, щоб утримувати ситуацію та швидко здійснювати ремонти.

«Ми всі разом маємо допомогти нашій енергетиці вистояти», - резюмував він.

Як повідомлялося, через російську атаку у ніч на 11 квітня пошкоджені підстанції НЕК «Укренерго» та електростанції у п'яти областях. Зокрема постраждало обладнання двох ТЕС компанії ДТЕК. На Київщині знищена Трипільська ТЕС.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-