Швейцарія повідомила про скорочення заморожених російських активів

Швейцарія повідомила про скорочення заморожених російських активів

Укрінформ
Уряд Швейцарії повідомив, що на кінець 2023 року в країні заморозили російських активів на суму 5,8 мільярда швейцарських франків (6,36 мільярда доларів), проте ця сума є меншою в порівнянні з 7,5 млрд франків, заморожених на кінець 2022 року.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Основною причиною стало зниження ринкової вартості акцій та інших фінансових активів, повідомив Державний секретаріат з економічних питань (SECO), який здійснює нагляд за санкціями.

Однак це зниження, ймовірно, викличе критику, мовляв, Швейцарія робить недостатньо для запровадження санкцій, покликаних покарати РФ за її вторгнення в Україну, пише медіаресурс. Хоча Швейцарія активізувала свої зусилля з боротьби з компаніями та приватними особами, які використовують країну для уникнення санкцій, інші країни хочуть, щоб Швейцарія робила більше.

Заморожена готівка також є лише частиною 150 мільярдів франків російських активів, які, за оцінками Асоціації швейцарських банкірів у 2022 році, перебували у швейцарських банках.

Читайте також: МВФ уточнив позицію щодо арешту заморожених російських активів

SECO також повідомила, що кількість росіян, чиї кошти підлягають блокуванню в Швейцарії, наразі становить 1 703 фізичні особи, а кількість компаній та організацій, що потрапили під санкції, - 421.

Як повідомляв Укрінформ, країни "Групи семи" (G7) обговорюють можливість використання заморожених російських активів на суму майже 300 мільярдів доларів як застави для надання кредитів Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-