Мінфін з початку війни залучив до бюджету $8,1 мільярда від МВФ

Мінфін з початку війни залучив до бюджету $8,1 мільярда від МВФ

Фото
Укрінформ
Від початку повномасштабного російського вторгнення Міністерство фінансів України залучило близько 8,1 млрд доларів США бюджетної підтримки від Міжнародного валютного фонду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

“МВФ є надійним партнером України вже багато років. В критичних ситуаціях Фонд демонстрував лідерство в підтримці нашої держави. Від початку повномасштабної війни Мінфін залучив близько 8,1 млрд доларів США бюджетної підтримки від МВФ. 5,4 млрд доларів США із загальної суми надійшли в межах програми EFF, першої в історії програми співпраці для країни, яка вимушено перебуває у стані війни”, - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

У міністерстві зазначають, що Україна вже виконала 21 структурний маяк за програмою EFF, 14 з яких у напрямі фіскальної політики та фінансового сектору. Було ухвалено законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики, управління державним боргом, схвалено Національну стратегію доходів, напрацьовано заходи з мобілізації доходів держбюджету, тощо.

Читайте також: Держборг України цьогоріч може зрости до 94% - МВФ

Українська делегація зустрілась у Вашингтоні із керівництвом МВФ і Світового банку / Фото:mof.gov.ua

Наступний перегляд програми має відбутись наприкінці червня 2024 року. До того Україна має виконати два структурні маяки у напрямі урядування та протидії корупції і у фіскальному напрямі.

Як повідомлялось, делегація Міністерства фінансів розпочала робочий візит на Весняні збори МВФ та Світового банку у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-