Галущенко зустрівся з єврокомісаром - говорили про імпорт електроенергії в Україну

Галущенко зустрівся з єврокомісаром - говорили про імпорт електроенергії в Україну

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко провів двосторонню зустріч з європейським комісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон; ішлося, зокрема, про необхідність збільшення пропускних можливостей для імпорту електроенергії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що сторони зустрілися у Брюсселі в межах засідання міністрів енергетики країн Євросоюзу.

Очільник Міненерго поінформував єврокомісара про наслідки нещодавніх російських атак на об’єкти української енергетики.

«Найбільших втрат зазнали теплова і гідрогенерація, а також об’єкти системи передачі електроенергії. Найскладнішою залишається ситуація з електропостачанням Харкова і Харківської області», - зауважив він.

Галущенко наголосив, що для проходження наступної зими потрібно нарощувати потужності маневрової генерації і здійснювати роботу з децентралізації. У цьому контексті сторони обговорили потреби українських енергетиків у необхідному устаткуванні.

Сімсон підтримала позицію української сторони щодо необхідності рішення ENTSO-E для збільшення пропускних можливостей міждержавних перетинів для імпорту електроенергії в Україну з європейських країн.

Також єврокомісар підкреслила важливість роботи Фонду підтримки енергетики України для закупівель обладнання, потрібного для відновлення і посилення стійкості української енергосистеми.

Читайте також: Українська енергосистема втратила значний обсяг генерації - Галущенко

Крім того, сторони наголосили на завершенні цього року контракту на транспортування російського газу.

Міністр розповів про російські атаки на газову інфраструктуру та відзначив важливість українських підземних сховищ газу для забезпечення європейської енергетичної безпеки.

У цьому контексті він звернув увагу на можливість використання систем ППО сусідніх держав для захисту енергетичних об’єктів.

Окремо сторони приділили увагу ситуації на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС та питанням ядерної безпеки.

Як повідомлялось, через російську атаку у ніч на 11 квітня пошкоджені підстанції НЕК «Укренерго» та електростанції у п'яти областях. Зокрема, постраждало обладнання двох ТЕС компанії ДТЕК. На Київщині знищена Трипільська ТЕС.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-