Реформа БЕБ: профільний комітет рекомендує Раді ухвалити нову редакцію законопроєкту

Реформа БЕБ: профільний комітет рекомендує Раді ухвалити нову редакцію законопроєкту

Укрінформ
Профільний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту ухвалити нову редакцію законопроєкту №10439 щодо вдосконалення роботи БЕБ у повторному першому читанні.

Про це в Телеграмі повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

За його словами, підготовлена до повторного першого читання нова редакція проєкту Закону України про внесення змін до Закону України "Про Бюро економічної безпеки України" щодо удосконалення роботи Бюро (реєстр. № 10439) додатково до поданої Кабміном передбачає, зокрема, відбір і подання на розгляд Прем’єр-міністра України не більше двох кандидатур на посаду директора БЕБ.

Друга новація - визначено перші строки для незалежних оцінок ефективності діяльності БЕБ (після завершення першого і третього року на посаді директора Бюро економічної безпеки України, призначеного в порядку, передбаченому цим законом).

Третє - передбачається доопрацьований механізм атестації працівників БЕБ, яка проводиться не пізніше ніж через 12 місяців з дня призначення на посаду нового директора Бюро.

Четверте - директор БЕБ, призначений в порядку, передбаченому цим законом, формує нову дисциплінарну комісію.

Читайте також: Чого варто чекати від реформування БЕБ: аналіз законопроєктів

Як повідомлялось, у січні 2024 року Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді два законопроєкти щодо перезавантаження роботи Бюро економічної безпеки. Перший з них, законопроєкт №10439, розроблений на виконання зобов'язань із фіскальних структурних реформ, передбачених меморандумами з МВФ від 24 березня 2023 року та від 19 червня 2023 року, з метою удосконалення правових засад діяльності БЕБ.

Документом пропонується передбачити вимоги до членів конкурсної комісії на обрання директора Бюро, їх права та обов’язки, порядок прийняття ними рішень. Водночас уточнюються підстави звільнення директора БЕБ.

Другий законопроєкт - №10440 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення роботи Бюро економічної безпеки України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-