На кордоні з Польщею збільшилася передача вагонів із зерном

На кордоні з Польщею збільшилася передача вагонів із зерном

Укрінформ
За підсумками першого тижня квітня Укрзалізниця зафіксувала збільшення передачі зерновозів на кордоні з Польщею.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає Укрінформ.

За даними УЗ, станом на 8 квітня (за 7 діб квітня) на прикордонних переходах із Польщею показник середньодобової передачі вагонів із зерном збільшився на 6,6% до показника березня і становив 83,43 вагонів на добу.

Незначне зростання зафіксовано також на кордоні з Угорщиною – на 4,5% до 37,15 ваг/доба.

Натомість суттєве скорочення показника передачі зерновозів за перший тиждень квітня зафіксоване на прикордонних переходах із Румунією – на 32,5% до 45,57 ваг/доба.

Читайте також: У Польщі з вагонів висипали 160 тонн українського зерна

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів + жмихи станом на 8 квітня становить 285 ваг/доба. Протягом семи діб квітня показник зменшився на 22 ваг/доба, або на 7,17%.

За словами Ткачова, загальна тенденція до зменшення передачі вагонів зі зерном на сухопутних переходах зберігається. При цьому передачі вантажів нічого не заважає, прикордонні залізничні переходи працюють в штатному режимі.

Як повідомлялося, АТ «Укрзалізниця» у січні-березні 2024 року навантажило 9,432 млн т зернових, що стало найбільшим показником за останні чотири роки.

Фото: БЕБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-