В Україні подешевшала торішня капуста - EastFruit

В Україні подешевшала торішня капуста - EastFruit

Укрінформ
На початку квітня на ринку білокачанної капусти в Україні спостерігається зниження попиту і цін через її низьку якість внаслідок тривалого зберігання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє EastFruit.

За даними аналітиків, тільки за два дні - 30-31 березня - білокачанна капуста в українських господарствах подешевшала в середньому на 26%.

«Сьогодні основні угоди з продажу цієї продукції укладаються по 5-10 грн/кг ($0,13-0,26/кг), тоді як ще минулого тижня ціна на білокачанну капусту нерідко доходила до 12 грн/кг ($0,31/кг)», - йдеться у повідомленні.

Учасники ринку повʼязують зниження цін зі стрімким погіршенням якості капусти у місцевих господарствах внаслідок тривалого зберігання. При цьому попит на дану продукцію продовжує знижуватися, що також чинить тиск на ціни в даному сегменті.

Читайте також: Овочівники у 2024 році надаватимуть перевагу вирощуванню цибулі - EastFruit

За даними EastFruit, наразі ціна на капусту в Україні вже в середньому на 55% нижча, ніж рік тому. На початку квітня 2023 року продажі цієї продукції велися по 15-18 грн/кг ($0,38-0,46/кг). Водночас аналітики не виключають, що ціна на білоголову капусту продовжить знижуватися в міру погіршення якості цієї продукції.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні через збільшення пропозиції ціни на моркву знизилися на 15%, до 6-10 грн/кг.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-