Енергосистема збалансована, дефіциту електрики не передбачається - Міненерго

Енергосистема збалансована, дефіциту електрики не передбачається - Міненерго

Укрінформ
В українській енергосистемі ситуація контрольована, енергосистема збалансована. Дефіциту електроенергії не передбачається.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"На поточну добу планується імпорт електроенергії - 2681 МВт/год. Експорту не передбачається", - йдеться у повідомленні.

Минулої доби, 5 квітня, в Україні через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі протягом кількох годин застосовувалися графіки аварійних відключень світла у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях. Мережеві обмеження можливі і поточної доби.

В суботу, 6 квітня, продовжують застосовуватися обмеження і діятимуть графіки погодинних відключень у Харківській області – знеструмлені 300 тисяч абонентів.

Минулої доби вдень на запит оператора системи передачі здійснювалося аварійне постачання електроенергії до Польщі. Сумарний обсяг переданої електроенергії становив 2200 МВт/год.

Вранці 6 квітня під час повітряної тривоги короткостроково вимикалось обладнання однієї з високовольтних підстанцій у Київській області, а також повітряна лінія.

Читайте також: Загальна заборгованість на ринку електроенергії скоротилася приблизно на ₴7 мільярдів - Кудрицький

Минулої доби у Харківській області з технологічних причин вимикалися кілька високовольтних повітряних ліній, відключалося обладнання на високовольтній підстанції. Впродовж дня повітряні лінії, обладнання на підстанції були включені в роботу. Однак, на жаль, поки на Харківщині діють обмеження - через значні пошкодження обладнання внаслідок масованих обстрілів ворогом.

На Запорізькій АЕС резервна лінія 330 кВ залишається знеструмленою. Станція живиться з однієї лінії 750 кВ. Рівень води у ставку-охолоджувачі – 15.50 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Як повідомляв Укрінформ, синхронізація з європейською енергосистемою допомогла Україні уникнути відключень електроенергії, зокрема в березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-