Загальна заборгованість на ринку електроенергії скоротилася приблизно на ₴7 мільярдів - Кудрицький

Загальна заборгованість на ринку електроенергії скоротилася приблизно на ₴7 мільярдів - Кудрицький

Укрінформ
За оперативними даними, загальна заборгованість на ринку електроенергії становить 52-53 млрд грн порівняно із 60 млрд грн станом на грудень 2023 року.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, відповідаючи на запитання Укрінформу під час пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Ми називали у грудні цифру 60 млрд грн. Зараз, за оперативними даними, заборгованість становить 52-53 млрд грн сукупно. Зменшилася вона за рахунок того, що з нами частково розрахувалися за передачу і диспетчеризацію", - сказав Кудрицький.

При цьому продовжили зростати борги на балансуючому ринку електроенергії, досягнувши понад 31 млрд грн. На ринку допоміжних послуг заборгованості немає, уточнив він.

За словами Кудрицького, заборгованість на балансуючому ринку пов'язана з тим, що частина державних та комунальних підприємств не оплачують спожиту електроенергію.

Читайте також: Експорт електроенергії зараз практично «нульовий» - Кудрицький

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила зміну цінових обмежень на балансуючому ринку електроенергії. З 10 квітня максимальна гранична ціна у цьому сегменті ринку становитиме 8 250 грн/МВт-год. із 7:00 до 23:00 та 4 000 грн/МВт-год. із 23:00 до 7:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-