До України планується візит спецгрупи на чолі з міністром торгівлі Туреччини - посол Боднар

До України планується візит спецгрупи на чолі з міністром торгівлі Туреччини - посол Боднар

Укрінформ
У найближчі тижні до України планується візит спеціальної групи на чолі з міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом для визначення проєктів, якими могли б зайнятися турецькі компанії, поки не представлені на українському ринку.

Про це заявив посол України в Україні Василь Боднар в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«На найближчі тижні планується візит так званої Task Force – спеціальної групи на чолі з міністром торгівлі Туреччині паном Болатом для визначення пріоритетних проєктів, якими мали б займатися компанії, яких поки немає на ринку України», – сказав він.

Посол наголосив, що питання відбудови є одним із пріоритетних напрямків взаємодії з Туреччиною, поінформувавши, що на сьогодні 34 фірми зголосилися до участі у відповідних проєктах.

Боднар додав, що деякі турецькі компанії не залишали територію України з початку повномасштабної війни, як-от «Онур», яка відбудувала Ірпінський міст та сполучає деякі інфраструктурні об’єкти в різних регіонах України, про які поки ще не повідомлялося публічно, а також «Догуш», яка продовжує спорудження мосту в Кременчуці.

«Погляд іде саме на турецькі компанії, які мають не тільки досвід будівництва, а й готові брати ризики у відбудові в тих регіонах, які мають військові і безпекові виклики, оскільки вони (турецькі компанії - ред.) мають такий досвід з, наприклад, Іраку, Сирії, Лівії», – пояснив дипломат.

Читайте також: Відбудова України: посол Боднар назвав держави, які підтримують багатосторонній формат

Посольство України в Туреччині також заснувало багатосторонні формати взаємодії. За словами Боднара, іде співпраця України і турецьких компаній з японською стороною, зацікавленість у цьому форматі виявили ще Франція та Італія.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня на Форумі з відновлення України у Стамбулі була створена спільна робоча українсько-турецька група з відбудови, яка підтримуватиме інфраструктурні проєкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-