До Судану прибула друга партія українського борошна

До Судану прибула друга партія українського борошна

Укрінформ
До Судану прибула друга партія гуманітарного вантажу в межах ініціативи Grain frоm Ukraine.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства, передає Укрінформ.

Зазначається, що судно MV Future ID доправило 14,6 тис. тонн борошна, яке змелено з української пшениці.

"Борошно з української пшениці буде розподілене ВПП як частина продовольчих пакетів для 2 мільйонів людей у Судані, які постраждали від війни", - йдеться у повідомленні.

Донорами відправки двох партій вантажу виступили Німеччина, яка надала 15 млн доларів США. А також Бельгія, Канада, Чеська Республіка, Угорщина, Ірландія, Нідерланди, Республіка Корея, Словенія та Іспанія, які в обсязі 23,8 млн доларів США профінансували відправку другої партії борошна.

Зараз у Судані майже 18 мільйонів людей стикаються з гострою нестачею продовольства. З них близько 5 мільйонів за оцінками ООН перебувають у стані надзвичайного рівня голоду (IPC4).

Програму Grain from Ukraine ініціював Президент України Володимир Зеленський. Вона передбачає закупівлю українського зерна країнами-партнерами та передачу його державам, які потерпають через гуманітарну кризу. Програма реалізується в партнерстві із Всесвітньою продовольчою програмою під егідою Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також: Зеленський: Україна разом із ООН опрацьовують нові маршрути для Grain from Ukraine

Як повідомлялося, перша партія гуманітарного вантажу була доставлена до порту Хартум (Судан) 22 лютого 2024 року. Судно MV Ocean Dream привезло 7 665 тонн борошна з української пшениці.

Фото: Мінагро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-