У Польщі сподіваються на припинення транзиту української пшениці та кукурудзи з 1 квітня

У Польщі сподіваються на припинення транзиту української пшениці та кукурудзи з 1 квітня

Укрінформ
Польща веде активні переговори про запровадження ліцензій, які мають завершитися цього тижня, на сільськогосподарські продукти з України. Варшава також сподівається на припинення транзиту українського збіжжя через територію Польщі з 1 квітня.

Про це в ефірі радіо Люблін заявив у понеділок міністр розвитку і технологій Польщі Кшиштоф Гетман, передає Укрінформ.

“Ми дуже просунулися в переговорах з Україною щодо системи ліцензування, яку наші попередники також не змогли запровадити. Ми вже на етапі переговорів з українською стороною про чутливі продукти (для польської економіки – ред.). Я сподіваюся, що ці переговори продовжаться цього тижня і вони прямуватимуть до завершення”, - підкреслив Гетман.

Він звернув увагу, що уряд Польщі планує доплати фермерам, які мають надлишок пшениці.

“Ми сподіваємося, оскільки про це говорили з українською стороною, що навіть транзит, насамперед кукурудза і пшениця, з 1 квітня практично припиниться”, - наголосив Гетман.

Він підкреслив, що впродовж трьох місяців протестів польських фермерів на кордоні з Україною вдалося реалізувати багато вимог фермерів, зокрема тих, що стосуються Європейського зеленого курсу.

Читайте також: У Варшаві протестували проти блокади кордону з Україною

Як передавало агентство, глава польського уряду Дональд Туск сподівається, що до зустрічі українського та польського урядів у Варшаві, яка запланована на 28 березня, сторони зможуть ухвалити рішення, які задовільнять обидві сторони і польських фермерів.

З 9 лютого 2024 року біля кордону з Україною на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску, тривають акції протесту польських фермерів. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції та відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-