Уряд дозволив сільським та селищним бюджетам робити запозичення у банках та МФО

Уряд дозволив сільським та селищним бюджетам робити запозичення у банках та МФО

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо надання можливості сільським та селищним бюджетам залучати запозичення, у тому числі в українських банках та міжнародних фінансових організаціях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Серед ключових нововведень: розширення механізмів здійснення місцевих запозичень та надання місцевих гарантій для селищних та сільських рад та створення умов для моніторингу затверджених рішень і зменшення кількості форм бюджетної звітності. 

Також визначаються особи, уповноважені на підписання документів, пов’язаних з місцевими запозиченнями та гарантіями, створюються умови для моніторингу затверджених рішень і зменшення кількості форм бюджетної звітності.

Читайте також: Запозичення до бюджету з початку року становили ₴83,7 мільярда

У Мінфіні очікують, що окреслені зміни сприятимуть підвищенню прозорості та відповідальності при здійсненні місцевих запозичень, а також допоможуть громадам адаптуватися до економічних потреб з більшою гнучкістю. Це також сприятиме підсиленню фінансової стабільності місцевих бюджетів і стане потужним стимулом для соціально-економічного розвитку сіл та селищ по всій Україні.

Як повідомлялось, державні запозичення до загального фонду Державного бюджету України за січень-лютий становили 83,7 млрд грн.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-