Експерт: Викликати зацікавленість інвесторів до України можна лише усунувши низку бар'єрів

Експерт: Викликати зацікавленість інвесторів до України можна лише усунувши низку бар'єрів

Ексклюзив
Укрінформ
Для того аби інвестор зацікавився Україною, треба усунути низку бар'єрів, які можуть стати на заваді їх роботи: це і питання, що пов'язані з роботою митниці, податкової системи, а також страхування військових ризиків.

Про це в коментарі Укрінформу розповів голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський.

"Перш за все йдеться про усунення тих бар'єрів, які у нас є на сьогоднішній день. Це питання, пов'язані з роботою митниці, податкової системи. І якби дивно це не звучало, але інвесторам важливо мати верховенство права, тобто має бути належна судова реформа", - зазначив Бураковський.

Він заауважив, що з огляду на війну в країні, то у нас є як більш безпечні регіони, так і менш безпечні, тож дивлячись на це, перед інвесторами постає ще низка військових ризиків, з якими вони потенційно можуть стикнутися. Тому аби вирішити це, уряду доведеться чимало працювати у цьому напрямку і вести переговори з іноземними компаніями.

Читайте також: У найближчі чотири роки на відбудову України планують залучити понад €38 мільярдів

"Ну і звичайно - постійний контакт, постійне навчання та залученість органів місцевого самоврядування. Місцеві органи влади самостійно не можуть залучати великих інвесторів, але у партнерстві з центральними - така робота може бути досить ефективною", - підсумував експерт.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що дозволить інвесторам отримати компенсацію за збудовані об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури. Тобто, якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ або електроенергію до свого заводу чи іншого об’єкта інвестицій, то держава компенсує йому ці витрати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-