Експерт назвав найбільш перспективні сфери для інвестування

Експерт назвав найбільш перспективні сфери для інвестування

Укрінформ
Для інвестування найбільш привабливими є сфера енергоефективності, агропереробна, машинобудування, індустрія гостинності та охорони здоров'я, а також ІТ сфера.

Про це в Медіацентрі Україна-Укрінформ під час обговорення на тему: «Сприяння зростанню України: використання міжнародного досвіду для удосконалення механізмів залучення інвестицій» розповів доктор економічних наук, CEO групи компаній Advanter Group Андрій Длигач.

"Перш за все нам потрібно створити такі умови за яких будь-який сектор міг би розвиватися. Що стосується перспектив, то з огляду на нашу європейську інтеграцію, ми маємо величезні можливості у всьому, що стосується, наприклад, "зеленого" переходу. Для прикладу, металургія точно має відновлюватися у формації "зеленої сталі". З точки зору енергетики, то Україна точно буде енергетичним хабом у Європі", - сказав експерт.

За його словами. на поточний момент можна розвивати відновлювальну енергетику. Також це і агропереробка, яка дає змогу вирішити українські логістичні проблеми. На додаток, хоч піднесення машинобудування наразі і викликане оборонно-промисловими потребами, проте це є свідченням того, що можна розвивати машинобудування не тільки для військової галузі.

"Здавалося б, що індустрія гостинності мала б наразі добре просідати, але ж ні, йде будівництво нових готелів, комплексів, ресторанів. І це пов'язано як з релолокацією та виникненням інших регіональних потреб, а також зі зменшенням виїзного туризму з України", - наголосив Длигач.

Що ж стосується медичної галузі, додав експерт, то це питання не лише потреб військових. Наразі потрібно близько 200 нових шпиталів для реабілітації поранених. Це будуть значні інвестиції. Також це і майбутнє медичного туризму в Україні, адже наразі організації ООН, Червоного Хреста та ЮНІСЕФ активно працюють над тим, як зробити стратегію розвитку цього сектору.

За словами Длигача, хоч сфера ІТ і перестала бути драйвером зростання, вона все одно лишається перспективною і привабливою для інвестора.

Читайте також: Інвестиції в українські компанії, які використовують ШІ, значно зросли - Свириденко

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що дасть змогу інвесторам отримати компенсацію за збудовані об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури. Тобто, якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ або електроенергію до свого заводу чи іншого об’єкта інвестицій, то держава компенсує йому ці витрати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-