Банки з початку року видали агрогосподарствам майже ₴20 мільярдів кредитів - Шмигаль

Банки з початку року видали агрогосподарствам майже ₴20 мільярдів кредитів - Шмигаль

Укрінформ
Від початку 2024 року банки видали агрогосподарствам майже 20 млрд грн кредитів, з них 6,3 млрд грн - за програмою «5-7-9».

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Україна крок за кроком рухається в напрямку посилення та відновлення нашої економіки. Наша мета - це забезпечити самодостатність економіки, збільшити наші внутрішні ресурси, завдяки яким ми фінансуємо армію та здобуваємо перемогу», - зазначив Шмигаль.

За його словами, для досягнення цієї мети держава розвиває пріоритетні галузі, серед яких аграрний сектор.

«Сьогодні сільгоспвиробники генерують значну частку українського експорту. За 2023 рік це понад 60% усіх товарів», - зауважив очільник уряду.

Шмигаль нагадав, що завдяки морському коридору вже більше тисячі кораблів перевезли з чорноморських портів близько 30 мільйонів тонн вантажів майже до 40 країн світу. Він уточнив, що це переважно саме аграрний експорт.

Прем’єр заявив, що держава продовжує допомагати українським фермерам на всіх рівнях.

«Від початку цього року банки видали агрогосподарствам майже 20 млрд грн кредитів, з них 6,3 млрд грн - за програмою «5-7-9», - поінформував він.

Читайте також: Українські аграрії вперше застосують інноваційне рішення для протидії посухам

Як повідомлялося, державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП), єдиним учасником якого є уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує усі аспекти діяльності Фонду.

27 грудня 2023 року з метою розширення можливості підприємців отримання держпідтримки за ініціативи Мінфіну уряд вніс зміни до порядків, які регулюють надання фінансової державної підтримки у межах Програми 5-7-9%. Передусім знято обмеження в отриманні державної підтримки стосовно деяких категорій підприємств, які постраждали від бойових дій. Також у межах домовленостей з МВФ, змінами передбачено сфокусувати програму 5-7-9% виключно на мікро, малих та середніх підприємствах.

За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» ФРП уклав угоди про співробітництво з 45 банками.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-