Російський агросектор має опинитися під жорсткими санкціями - Кондратюк

Російський агросектор має опинитися під жорсткими санкціями - Кондратюк

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк наголосила, що російський агросектор, доходи від якого вочевидь фінансують повномасштабне вторгнення в Україну, має опинитися під жорсткими санкціями.

Таку думку вона висловила у Фейсбуці в контексті ініційованих дебатів у Європарламенті щодо заборони імпорту агропродукції з Росії та Білорусі, передає Укрінформ.

«За ініціативи польських євродепутатів, у Європарламенті ініціювали дебати щодо заборони імпорту агропродукції з Росії та Білорусі. Днями Сейм Польщі прийняв резолюцію та закликав Єврокомісію розглянути запровадження санкцій на імпорт російського і білоруського продовольства та с/г продукції до ЄС», - нагадала Кондратюк.

За її словами, у Сеймі Польщі наголосили, що це продовжує приносити росіянам і білорусам величезні доходи та наповнює бюджети цих країн.

Також Кондратюк процитувала польських депутатів, які заявили, що їхній моральний обов’язок ​зупинити торгівлю, яка може прямо чи опосередковано сприяти зміцненню спроможності Росії та Білорусі, яка її підтримує, продовжувати війну з Україною, «особливо тому, що російський імпорт може включати зерно, вкрадене з окупованих територій України».

Читайте також: Британські люксові авто потрапляють в РФ через пострадянські країни - Sky News

«Необхідність спільно боротися проти імпорту зерна та агропродукції з Росії до ЄС ми нещодавно обговорювали разом із віцемаршалком Сейму Польщі Монікою Веліховською. Переконана, російський агросектор, доходи від якого очевидно фінансують повномасштабне вторгнення в Україну, має опинитися під жорсткими санкціями», - заявила заступниця Голови ВР.

Кондратюк відзначила, що в цьому питанні гарний приклад подала Латвія, яка вже заборонила імпорт російського продовольства на свій внутрішній ринок і закликає зробити так само на рівні всього ЄС.

Як повідомлялося, за інформацією ЗМІ у Європарламенті проведуть дебати щодо заборони імпорту агропродукції з Росії та Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-