Туск не виключає введення ембарго на агропродукцію з Росії

Туск не виключає введення ембарго на агропродукцію з Росії

Укрінформ
Польща вивчить досвід Латвії щодо введення ембарго на імпорт агропродукції з Росії і, можливо, незабаром здійснить аналогічні кроки.

Про це під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Латвії Евікою Сілінею в четвер у Варшаві сказав глава польського уряду Дональд Туск, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Туск зазначив, що для нього важливою є думка латвійської колеги у контексті рішення Риги ввести ембарго на російські продукти, що було затверджено на рівні латвійського парламенту.

“Ми ретельно вивчимо це рішення Латвії і не виключаю, що Польща прийме відповідну ініціативу”, - наголосив Туск.

Він додав, що сьогодні обговорить це питання з польськими фермерами під час аграрного саміту у Варшаві.

Читайте також: Про закриття кордонів не йшлося - Качка щодо перемовин з польськими міністрами

“Я хочу, щоб всі це зрозуміли: надлишок збіжжя і продуктів в Польщі та Європі і нерівна конкуренція є не лише проблемою імпорту збіжжя і продовольства з України. Мало хто усвідомлює, що ринок в Європі і Польщі дестабілізується через продукти, які напливають з Росії та Білорусі, тому треба здійснити всі можливі кроки. І я дякую Евіці (Сіліня, прем’єр-міністр Латвії – ред.), що ми у Брюсселі разом переконуватимемо європейські інституції дуже серйозно зайнятися безпечними для наших країн нормативними актами щодо імпорту збіжжя і продовольства зі східних напрямків”, - підкреслив Туск.

Він додав, що Польща хоче допомогти Україні, але одночасно прагне стабілізувати ситуацію на ринках і захистити своїх фермерів.

Читайте також: Кордон з Польщею скоро може закритися для торгівлі. Але в України є “план Б”

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, що ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-