Польща другий день поспіль забирала надлишок електрики з української енергосистеми

Польща другий день поспіль забирала надлишок електрики з української енергосистеми

Укрінформ
Через профіцит в енергосистемі 28 лютого Польща надавала Україні аварійну допомогу з 11:00 до 16:00, забираючи надлишок електроенергії обсягом 988 МВт-год.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

Зазначається, що стабільно тепла і сонячна погода призвела до утворення в енергосистемі профіциту в денні години.

«Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE з 11:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 988 МВт-год», - йдеться у повідомленні.

Крім того, з 11:00 до 14:00, через виникнення в системі профіциту електроенергії, обмежувалась робота електростанцій на ВДЕ.

Максимальне споживання 28 лютого було на 1% меншим за добовий максимум 27 лютого. Станом на 10:00 29 лютого споживання електроенергії знаходиться на рівні попереднього дня. Дефіцит упродовж доби не прогнозується.

Читайте також: На сході через обстріл пошкоджене обладнання підстанції Укренерго

Експорт електроенергії 29 лютого здійснюється протягом доби у Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 4 795 МВт-год. Імпорт запланований у денні та вечірні години зі Словаччини, Угорщини, Молдови, Польщі, Румунії загальним обсягом 2 497 МВт-год.

Як повідомляв Укрінформ, через профіцит в енергосистемі 27 лютого Польща також надавала Україні аварійну допомогу з 11:00 до 16:00, забираючи надлишок електроенергії обсягом 1661 МВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-