Уряд затвердив маркування бренду «Зроблено в Україні» - Шмигаль

Уряд затвердив маркування бренду «Зроблено в Україні» - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Уряд стимулюватиме українців купувати товари вітчизняного виробництва, в результаті чого очікується зростання ВВП на 0,14%.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму «Зроблено в Україні», передає кореспондент Укрінформу.

Глава уряду наголосив на необхідності стимулювання споживчого попиту. За його словами, Кабмін уже ухвалив постанову про популяризацію товарів українського виробництва, затвердив знак маркування бренду «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ», який виділить товари національних виробників серед інших.

«Сумарний прогнозований ефект зростання споживчого попиту – це +0,14% нашого ВВП, це понад 22 тисячі нових робочих місць, це понад 4 мільярди гривень додаткових надходжень до бюджету», - наголосив Шмигаль.

Він зазначив, що довіра й повага до українського виробника має стати спільною ідеологією на наступні десятиліття, «бо лише так ми зможемо подолати всі наслідки цієї війни, відновитися, бути конкурентоспроможними у світі».

«Навіть попри війну та всі труднощі, ми маємо величезний потенціал розвитку. І кожен українець має знати, що «купити українське» – це зробити внесок у нашу перемогу, внесок у нашу відбудову, внесок у наше зростання, у краще майбутнє», - підкреслив очільник уряду.

Прем'єр-міністр зауважив, що у країнах ЄС власний виробник завжди на першому місці, тому 68% жителів Німеччини, Франції, Італії купують товари у своїх підприємців, постійно підживлюючи національну економіку.

І Україна має запозичити цей позитивний досвід у країн-партнерів, переконаний Шмигаль.

Читайте також: Кабмін передбачив 45 мільярдів на програми підтримки бізнесу - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, понад 90% українських підприємств відновили роботу і повертаються до довоєнних потужностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-