Юсов - про блокаду кордону: Росія використовує ситуацію для антиукраїнської кампанії в ЄС

Юсов - про блокаду кордону: Росія використовує ситуацію для антиукраїнської кампанії в ЄС

Ексклюзив
Укрінформ
Російські спецслужби і пропагандисти використовують ситуацію із блокуванням польсько-українського кордону для нарощення антиукраїнської кампанії в Європейському Союзі, зокрема в Польщі.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив у коментарі Укрінформу.

«Очевидно, що російська пропаганда і російські спецслужби використовують відповідну ситуацію (ідеться про блокування польсько-українського кордону - ред.) у своїх інтересах - для нарощення антиукраїнської кампанії на території Європейського Союзу, зокрема в Польщі», - зазначив Юсов.

Водночас він додав, що польська сторона заявляла про ймовірну наявність російського сліду в ситуації з блокуванням кордону. «Оскільки йдеться про дії на території Польщі, я думаю, що додаткові коментарі будуть від наших польських партнерів», - підкреслив представник ГУР МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту польських аграріїв на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Польські фермери, блокуючи дороги для руху вантажівок, протестують проти, як вони стверджують, надмірного імпорту українських продуктів на польський ринок. Загалом блокада польсько-українського кордону з невеликими перервами триває від початку листопада минулого року. У ній брали участь, крім фермерів, перевізники.

Читайте також: Дмитро Кулеба назвав три причини кризи на українсько-польському кордоні

Президент Володимир Зеленський доручив українському уряду до 24 лютого бути на кордоні з Польщею, щоб розв'язати питання блокування. Він також запросив приїхати на кордон главу польського уряду Дональда Туска, а Президента Польщі Анджея Дуду - підтримати цей діалог.

Водночас глава польського уряду Дональд Туск заявив, що зустріч урядів України і Польщі відбудеться 28 березня у Варшаві, а до цього часу обидві країни працюватимуть на технічному рівні, аби розв'язати економічні проблеми.

23 лютого представники Кабінету міністрів України прибули на кордон із Польщею для врегулювання питання блокади, а польські урядовці - ні. Зустріч не відбулася.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що Україна розробила та пропонує Польщі план деблокади кордону з пʼяти кроків - «План взаємопорозуміння».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-