В енергосистемі України дефіциту немає

В енергосистемі України дефіциту немає

Укрінформ
В енергосистемі України станом на 25 лютого дефіцит електроенергії відсутній, високовольтна лінія, яка живить Запорізьку атомну електростанцію, залишається знеструмленою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

«Дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії», - йдеться в повідомленні.

У резерві перебувають 19 генеруючих одиниць ТЕС, які будуть задіяні в разі потреби.

У Міненерго зауважили, що ситуація контрольована, система збалансована, а графіки відключень не застосовуються.

Через складну безпекову ситуацію та відсутність стабільного допуску від військових для енергетиків Запорізька АЕС залишається знеструмленою. Відповідно, як і всі попередні дні, вона залишається на одній лінії живлення.

Читайте також: Укренерго відновило надійність живлення ЗАЕС

У Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу відключалась повітряна лінія 110 кВ . Також на Донеччині, у районі, де ведуться бойові дії, знеструмлювались побутові споживачі та припинено забезпечення електроенергією власних потреб однієї з підстанцій 330 кВ.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії - 425 МВт/год, також передбачається експорт - до 2300 МВт/год.

Як повідомлялося, ремонтні бригади НЕК «Укренерго» відновили надійність живлення Дніпровського регіону, в роботу включена лінія 330 кВ, нещодавно пошкоджена російськими обстрілами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-