Укренерго відновило надійність живлення ЗАЕС

Укренерго відновило надійність живлення ЗАЕС

Укрінформ
НЕК «Укренерго» відновило надійність живлення Запорізької атомної станції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Повітряна лінія 330 кВ, що забезпечує резервне живлення об’єктів на майданчику атомної станції, відремонтована й повернута в роботу", - йдеться в повідомленні.

В Укренерго зазначають, що вона була сильно пошкоджена під час повітряної тривоги 20 лютого. Відтоді ЗАЕС отримувала електроенергію, необхідну для безпечного функціонування, лише по одній магістральній лінії 750 кВ.

Місце пошкодження знаходилося в місці, де постійно йдуть бойові дії. Військові допускали туди наші ремонтні бригади у короткі проміжки відносного затишшя, тому працювати доводилось день і ніч.

Читайте також: МАГАТЕ відреагувало на відключення через обстріли лінії живлення ЗАЕС

«Якби не постійні обстріли росіян, ми б упоралися швидше. Довго чекали, коли ворог припинить гатити артилерією. А отримавши дозвіл військових на виїзд, мали ще й розчистити шлях для техніки через потрощену посадку, а тільки потім братися до ремонту. Все це постійно переривалося ворожим вогнем», - пояснюють в Укренерго.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок російського обстрілу була пошкоджена одна з ліній електропередачі, що забезпечує зв'язок Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою.

Фото: НЕК "Укренерго" / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-