Польща у четвер терміново купила надлишок української електрики

Польща у четвер терміново купила надлишок української електрики

Укрінформ
Через профіцит в енергосистемі 22 лютого Польща надавала Україні аварійну допомогу, забравши надлишок електроенергії обсягом 1440 МВт-год.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Вчора завдяки теплій та подекуди сонячній погоді в енергосистемі був профіцит електроенергії. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, з 11:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 1440 МВт-год.», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В енергосистемі України дефіциту немає - Міненерго

Зазначається, що 23 лютого дефіциту в енергосистемі не прогнозується. Протягом доби в поточний ремонт виведено один блок на тепловій електростанції.

Читайте також: МАГАТЕ відреагувало на відключення через обстріли лінії живлення ЗАЕС

Максимальне споживання 22 лютого було на 3,2% меншим за добовий максимум 21 лютого. Станом на 10:00 23 лютого рівень споживання електроенергії на 1% нижчий за відповідний показник попереднього дня.

Як повідомлялося, 21 лютого внаслідок російського обстрілу пошкоджено одну з ліній електропередачі, що забезпечує зв'язок Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-