МВФ і Україна досягли угоди на рівні персоналу щодо третього перегляду програми фінансування

МВФ і Україна досягли угоди на рівні персоналу щодо третього перегляду програми фінансування

Укрінформ
За результатами переговорів між представниками МВФ і уряду України щодо третього перегляду програми EFF сторони досягли угоди на рівні персоналу, яка в разі ухвалення Виконавчою радою відкриє шлях для виділення Києву $880 млн в якості наступного траншу.

Про це йдеться в повідомленні МВФ, оприлюдненому в ніч на п’ятницю, передає Укрінформ.

«Представники МВФ і української влади досягли угоди на рівні персоналу (SLA) щодо оновленого переліку економічної та фінансової політики в межах третього перегляду 4-річної угоди  EFF»,- зазначається в повідомленні.

При цьому зауважується, що українська сторона дотрималась усіх структурних контрольних показників і всіх кількісних критеріїв ефективності, крім одного.

Угода підлягає затвердженню Виконавчою радою Фонду. У разі позитивного рішення це дозволить виділення Україні  близько $880 мільйонів в якості наступного траншу.

Читайте також: Голова Нацбанку поїхав до Варшави на переговори з МВФ

Як повідомляв Укрінформ, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в межах Механізму розширеного фінансування для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль подякував МВФ за успішний другий перегляд програми EFF.

Раніше директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що Україні необхідна міжнародна фінансова допомога у розмірі 42 мільярди доларів для підтримки досягнутих успіхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-