Японія допоможе Україні з модернізацією газових компресорних станцій

Японія допоможе Україні з модернізацією газових компресорних станцій

Укрінформ
Японія допоможе Україні у модернізації газових компресорних станцій та впровадженні мобільних турбін.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики після підписання ТОВ "Оператор ГТС України" меморандумів з японськими виробниками енергетичного обладнання.

"Перший документ - тристоронній меморандум між ОГТСУ, Sumitomo Corporation і Kawasaki Heavy Industries - передбачає модернізацію газових компресорних станцій. Другий - двосторонній меморандум про взаєморозуміння з Sumitomo Corporation передбачає співпрацю у впровадженні мобільних газових турбін з використанням найсучасніших технологій для посилення стійкості та гнучкості енергосистеми України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанії вже цього року почнуть необхідні дослідження, підготовку техніко-економічного обґрунтування для якнайшвидшої реалізації проєктів.

Міністр енергетики України Герман Галущенко подякував Японії за системну підтримку.

Читайте також: Оператор ГТС у березні почне купувати газ для власних потреб на Prozorro і товарній біржі

«Автотрансформатори, газові турбіни, захисні споруди - все це ми отримуємо завдяки непохитній позиції Японії у прагненні підтримати Україну та український народ», - підкреслив міністр.

На переконання гендиректора ОГТСУ Дмитра Липпи, експертиза і технології всесвітньо відомих виробників допоможуть і компанії, і всій газовій галузі бути більш стійкішими до тих викликів, які постають перед Україною в умовах війни.

Як повідомлялось, Японія планує передати ТОВ "Оператор ГТС України" 1,8 тис. габіонів, які використовуються для захисту об'єктів критичної інфраструктури від російських атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-