Україна закликала італійське експортне агентство SACE посилити співпрацю

Україна закликала італійське експортне агентство SACE посилити співпрацю

Укрінформ
Українська сторона закликала італійське експортно-кредитне агентство SACE посилити співпрацю з Україною, розширити види ризиків, що покриваються.

Як передає Укрінформ, про це йшлось під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра України – міністра економіки України Юлії Свириденко та Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні П’єра Франческо Дзадзо, повідомляєМінекономіки.

«Уряд України взяв курс на збільшення самозарадності національної економіки, тож відновлення промисловості, підтримка бізнесу, зниження ризиків, залучення приватних інвестицій – серед пріоритетів державної політики. Ми орієнтуємо наших міжнародних партнерів та фінансові організації інвестувати у галузі та бізнес, які генерують додатковий ВВП, стимулюють експорт та розвивають інфраструктуру... Розраховуємо на підтримку італійських партнерів та Групи послів G7 щодо збільшення спроможностей української економіки», - зазначила Свириденко.

Зокрема, експортно-кредитне агентство Італії SACE виділить 1,5 млрд євро на підтримку торгівлі та фінансових операцій, зокрема у сфері охорони здоров’я та інфраструктури. Крім того, експортно-кредитне агентство SIMEST має намір підтримувати інвестиції італійських компаній в Україну та надавати експортні кредити, пільгове кредитування і прямі інвестиції.

Свириденко наголосила на важливості підтримки українського малого і середнього бізнесу, який є основою національної економіки. Уряд зі своєї сторони підтримує підприємців через програми доступного кредитування, грантові програми на старт або розвиток власної справи.

Читайте також: Найбільшу частку ВВП виділяють Україні балтійські та скандинавські країни

Уряд України також розраховує на активізацію співпраці з Італійським агентством розвитку співробітництва (AICS) щодо сприяння місцевому економічному розвитку, створенню робочих місць та підтримки МСП.

Як повідомлялось, українські та італійські виробники об’єднають зусилля в розвитку оборонної індустрії нашої країни.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-