Збільшення систем ППО забезпечить стабільну роботу економіки України - Зеленський

Збільшення систем ППО забезпечить стабільну роботу економіки України - Зеленський

Укрінформ
Збільшення систем ППО зможуть забезпечити стабільну роботу економіки України,  американські системи Patriot  показали свою надійність.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс після проведеної двосторонньої зустрічі у Мюнхені, передає Укрінформ.

«Ми говорили і про ті вагомі результати, які були досягнуті завдяки спільній роботі України з США і партнерами щодо протиповітряної оборони. Американські системи Patriot  - найбільш надійний захист життя від російського терору. Кожна система Patriot рятує не тільки сотні і тисячі життів, але й дозволяє нормально працювати нашим містам, а отже нашій економіці», - зазначив Президент.

За його словами, одна з цілей України цього року – економічне зростання.

Читайте також: Ситуація в Авдіївці показала, що Україні потрібна сучасна ППО і посилення фортифікації - Умєров

«Минулого року ми мали +5% ВВП. Цього року потрібен зіставний рівень зростання, щоб додати Україні більше економічної самостійності. І питання систем ППО для цього основне», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у Повітряних силах заявили, що основу української системи ППО складатимуть американський ЗРК Patriot, європейський ЗРК далекої дії SAMP/T, німецький комплекс IRIS-T та норвезький ЗРК середньої дальності NASAMS, які поступово замінять радянську техінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-