Стефанішина і премʼєр Болгарії обговорили транзит української сільгосппродукції

Стефанішина і премʼєр Болгарії обговорили транзит української сільгосппродукції

Укрінформ
Віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина і премʼєр-міністр Болгарії Ніколай Деньков обговорили організацію транзиту української аграрної продукції.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

Під час зустрічі у суботу, 17 лютого, на полях Мюнхенської безпекової конференції Стефанішина висловила вдячність Денькову за сталу та надійну підтримку Болгарією євроінтеграційного шляху України і рішень щодо фінансової підтримки.

«Коли на кону стояло рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС і підтримки всіх процесів розширення, включаючи дуже важливий для України інструмент для забезпечення довгострокової фінансової стабільності Ukraine Facility, ми завжди могли покластися на вас на кожному кроці цього шляху, шляху України до процвітаючої, вільної Європи», - підкреслила Стефанішина.

Читайте також: Шмигаль пропонує Туску знайти рішення для підтримки українських аграріїв без шкоди польським фермерам

Ще однією темою переговорів став транзит української сільськогосподарської продукції. Вона наголосила, що зазначене питання є одним з найважливіших з точки зору виживання та підтримки української економіки в умовах триваючої повномасштабної війни, та подякувала болгарській стороні за розуміння та конструктивний діалог.

«Вдячні Болгарії за організацію транзиту української аграрної продукції. Ми продовжимо моніторинг експорту у конструктивній взаємодії», - наголосила вона.

Учасники зустрічі скоординували позиції напередодні ряду засідань Євросоюзу на рівні міністрів юстиції та фінансів, зокрема щодо продовження економічного тиску на Росію за її неспровоковану агресію проти України, впровадження механізмів для використання заморожених активів РФ для підтримки України.

Також Стефанішина висловила вдячність Болгарії за надану Україні допомогу. Прем’єр Болгарії запевнив у подальшій незмінній підтримці України.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункти пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-