Зеленський і Шмигаль подякували Сенату США за схвалення законопроєкту про допомогу Україні

Зеленський і Шмигаль подякували Сенату США за схвалення законопроєкту про допомогу Україні

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подякували Сенату США за схвалення законопроєкту про допомогу Україні в розмірі 61 млрд доларів.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у соцмережі Х.

“Вдячний Чаку Шумеру, Мітчу Макконнеллу та всім сенаторам США, які підтримали продовження допомоги Україні в нашій боротьбі за свободу, демократію та цінності, що мають для нас усіх величезне значення”, - заявив Президент.

Він підкреслив, що “нам в Україні подальша допомога США дає змогу рятувати людські життя від російського терору. Це означає, що життя в наших містах триватиме й переможе війну”.

“Американська допомога наближає справедливий мир в Україні та відновлює глобальну стабільність, що сприятиме більшій безпеці та процвітанню для всіх американців і всього вільного світу”, - наголосив Зеленський.

Зі свого боку, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив у Телеграмі, що "основна частина суми (50 млрд доларів) — це оборонна підтримка. Буде ще більше зброї, техніки та боєприпасів для наших захисників".

Читайте також: Україні потрібно $42 мільярди зовнішнього фінансування для підтримки успіхів - глава МВФ

Інша частина допомоги, зауважив очільник уряду, буде спрямована на пряму бюджетну підтримку та інші програми, що допоможе Україні залишатися економічно стійкою.

"Дякуємо Сенату за це важливе рішення й розраховуємо на підтримку цієї допомоги в Палаті представників", - заявив Шмигаль.

Міністр оборони України Рустем Умєров також подякував Сенату США за прийняття законопроєкту, який передбачає $60 млрд для України.

«Важливі новини з США. Глибоко вдячний Сенату США за прийняття пакетного законопроєкту, який передбачає допомогу Україні у $60 млрд. Це ще один важливий крок у нашій спільній боротьбі за мир та стабільність», - наголосив Умєров в Фейсбуці.

Далі, додав він, рішення за Палатою представників.

«Очікуємо швидкого та позитивного голосування щодо підтримки України. Сильніші разом!», - наголосив міністр оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 млрд доларів, 61 млрд з яких - для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-