Уряд створив Промислово-оборонний комітет України

Уряд створив Промислово-оборонний комітет України

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення Промислово-оборонного комітету України.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Укрінформ.

Глава уряду наголосив, що відновлення економіки дає більше ресурсів для того, щоб посилювати обороноспроможність України. Цього тижня проєкту «Армія дронів» виповнюється рік, і за цей час можливості виробництва дронів було збільшено в сотні разів.

«Головне — що ми долучили приватний сектор до виробництва, більше як 200 компаній зараз виробляють різні безпілотні системи. Ми створюємо умови, аби не було бюрократії, аби були ресурси на R&D, аби було більше конкуренції для кращого результату», - підкреслив очільник уряду.

Читайте також: Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги майже на €190 мільйонів

За його словами, у питанні посилення ОПК важливо налагодити системну роботу.

«У цьому напрямку сьогодні створюємо Промислово-оборонний комітет України», - поінформував Шмигаль.

Він додав, що керівником комітету є Прем’єр-міністр, а до його складу увійдуть віцепрем’єр-міністр з економіки Юлія Свириденко, віцепрем’єр-міністр з інновацій Михайло Федоров, міністр стратегічних галузей Олександр Камишин, міністр оборони Рустем Умеров, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та голова СБУ Василь Малюк. Планується також долучити до роботи комітету виробників зброї, незалежних експертів та фахівців.

«Наше завдання — вивести український ОПК на новий рівень, сформувати унікальну систему підтримки виробників, дати більше стимулів, збільшити рівень взаємодії з міжнародними компаніями в цій галузі», - заявив Прем'єр-міністр

Як повідомлялося, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації. Це комплексна програма, що передбачає системну закупівлю дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-