В Україні через похолодання зросло споживання електроенергії

В Україні через похолодання зросло споживання електроенергії

Укрінформ
Сьогодні станом на 10:00 рівень споживання електроенергії на 2% вищий за відповідний показник четверга, 8 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Причина зростання рівня споживання – зниження температури... Попри зростання споживання, електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна торгуватиме електроенергією з Угорщиною та Словаччиною, є дати перших аукціонів

Зазначається, що пропускна здатність високовольтних мереж «Укренерго» достатня для покриття наявного попиту.

Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишаються 359 населених пунктів.

Є нові пошкодження через обстріли в мережах Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Херсонської областей, зауважили в компанії.

Читайте також: Вітряки на полонині: бути чи не бути?

З технічних причин є відключення в Дніпропетровській, Київській та Харківській областях. Тривають ремонтні роботи.

Як повідомляє Міністерство енергетики, з ремонту повернувся один енергоблок теплової електростанції, натомість три енергоблоки ТЕС вийшли у ремонт.

"Після тривалого ремонту до мережі підключено блок ТЕЦ. Він додасть до енергосистеми 250 МВт додаткової потужності. У короткострокові ремонти виведено 3 блоки і корпус ТЕС. Водночас після аварійних ремонтів до роботи повернуто 3 одиниці генеруючого обладнання. У резерві сім блоків теплоелектростанцій, які буде задіяно у разі потреби", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, станом на ранок 9 лютого ситуація в енергосистемі України контрольована. Власної генерації достатньо для покриття потреб усіх споживачів. Графіки відключень не застосовуються.

9 лютого планується комерційний імпорт електроенергії та передбачається експорт.

"На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 7896 МВт-год. Також передбачається експорт – 1318 МВ-год (до Польщі, Румунії, Словаччини, Молдови)", - повідомляє Міненерго.

Як повідомлялося, протягом доби 7 лютого на теплових електростанціях було подовжено термін аварійного ремонту 1 енергоблоку, ще на двох блоках подовжено термін поточного ремонту. На атомних електростанціях знижено потужність роботи 2 енергоблоків для проведення ремонтних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-