Україна торгуватиме електроенергією з Угорщиною та Словаччиною, є дати перших аукціонів

Україна торгуватиме електроенергією з Угорщиною та Словаччиною, є дати перших аукціонів

Укрінформ
Перші спільні аукціони на доступ до міждержавних перетинів між Україною та Угорщиною відбудуться 22 лютого, між Україною та Словаччиною - 4 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Перші спільні аукціони з розподілу доступу до міждержавних інтерконекторів між Україною та Угорщиною відбудуться 22 лютого 2024 року на платформі JAO. Саме в цей день на JAO почнуть діяти правила добового розподілу, затверджені регуляторами обох країн", - йдеться у повідомленні.

Аукціон відбудеться на день постачання 23 лютого, час та обсяг визначеної потужності буде оприлюднено напередодні аукціону.

Спільні аукціони між Україною та Словаччиною на платформі JAO відбудуться 4 березня 2024 року, день постачання – 6 березня.

Зазначається, що комерційний обмін електроенергією з Угорщиною не відбувався з 2022 року. Відновленню можливості імпортувати та експортувати електрику на цьому напрямку сприяв перехід на європейські правила торгівлі електроенергією.

Читайте також: Україна та Польща провели перші аукціони з торгівлі електроенергією за європейськими правилами

Як повідомлялося, з 2 листопада 2023 року на аукціонній платформі Укренерго відбуваються спільні аукціони з Румунією, з 16 січня 2024 року на платформі JAO проводяться спільні аукціони з Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-