Завод Baykar в Україні зможе випускати 120 безпілотників щороку - гендиректор

Завод Baykar в Україні зможе випускати 120 безпілотників щороку - гендиректор

Укрінформ
Будівництво заводу Baykar в Україні завершать протягом 12 місяців, потім розпочнеться етап внутрішнього технічного оснащення.

Про це розповів генеральний директор компанії Baykar Халюк Байрактар, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

“Наш завод будується… нам потрібно близько 12 місяців, щоб завершити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішнього технічного оснащення, обладнання та організаційної структури», — сказав генеральний директор Baykar Халюк Байрактар.

Читайте також: Дітям з України провели екскурсію заводом Baykar у Стамбулі

Він зазначив, що потужність становитиме близько 120 одиниць щороку, але досі не зрозуміло, чи буде виробництво на українському заводі зосереджено на моделі безпілотників Bayraktar TB2 або TB3.

"Завод в Україні великий, ми плануємо працевлаштувати близько 500 людей", - сказав гендиректор.

Відповідаючи на запитання, чи можуть питання безпеки, пов’язані з війною, викликати занепокоєння щодо проєкту з будівництва заводу, Халюк Байрактар сказав, що плани «повністю просуваються вперед» і що «ніщо» не може їх зупинити.

Окрім того, він підтвердив, що компанія планує розпочати виробництво в Саудівській Аравії в найближчі два роки. Також планується подвоїти виробництво безпілотників Akıncı в Туреччині, яке становило 36 одиниць у 2023 році, тоді як виробництво TB2 залишиться без змін на рівні 230 одиниць.

Читайте також: Безпілотники Bayraktar застосовують на війні, але вже з іншими цілями - посол

Як повідомляв Укрінформ, турецька компанія Baykar інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні, зокрема, будівництво заводу з виробництва безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-