Нафта дорожчає на тлі нестабільності на Близькому Сході

Нафта дорожчає на тлі нестабільності на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок піднімаються вранці у вівторок, 6 лютого, продовжуючи помірне зростання на геополітичних ризиках та сильних статданих із США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна квітневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 6 лютого становить $78,16 за барель, що на $0,17 (0,22%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти зросли у ціні на $0,66 (0,9%), до $77,99 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зранку у вівторок зросли на $0,14 (0,19%) і становили $72,92 за барель. За підсумками минулої сесії вони підвищилися на $0,5 (0,7%) – до $72,78 за барель.

Читайте також: У Нафтогазі обговорили розширення співпраці з Францією

Учасники ринку продовжують стежити за ситуацією на Близькому Сході, де американські та британські війська за підтримки союзників продовжують завдавати ударів по позиціях хуситів. Іранська влада засудила такі удари.

«Головні побоювання пов'язані з можливістю ширшого конфлікту або залучення до нього Ірану, яке може серйозно зашкодити постачанню нафти через Ормузьку протоку», — зазначив керуючий директор Tyche Capital Advisors Тарік Захір.

Позитивним чинником для нафти стали сильніші, ніж очікувалося, американські статистичні дані, опубліковані напередодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-