В Укрзалізниці починає роботу антикорупційний офіс

В Укрзалізниці починає роботу антикорупційний офіс

Укрінформ
В АТ "Укрзалізниця" розпочинає роботу антикорупційний офіс; серед його основних завдань - побудова ефективної внутрішньої антикорупційної системи з урахуванням кращих світових практик.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба компанії.

«У 2023 році ми вже зробили вагомі кроки на шляху подолання корупції. Відтепер критично важливі та дороговартісні товари закуповуються через прямі договори з виробниками. Це дизельне пальне, електроенергія, газ. Так ми позбуваємося компаній-посередників та економимо ресурси. Крім того, ми ініціювали перевірку стану організації роботи з запобігання та виявлення корупції в товаристві Національним агентством з питань запобігання корупції, яка наразі триває», - розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Він зазначив, що компанія вже співпрацює з правоохоронними органами, НАЗК задля виявлення порушень законодавства та ліквідації прихованих корупціогенних факторів, які можуть негативно впливати на господарську діяльність і фінансовий стан.

"Крім того, ми перезавантажуємо напрямок корпоративної безпеки та запускаємо роботу антикорупційного офісу", - зазначив Лященко.

Керівником антикорупційного офісу призначено Юлію Азаріну - уповноважену з антикорупційної діяльності АТ «Укрзалізниця».

Читайте також: Аграрії просять Укрзалізницю не допустити маніпуляцій зі створення штучного дефіциту вагонів

Офіс розглядатиме повідомлення викривачів про порушення вимог антикорупційного законодавства та здійснюватиме повноваження у сфері їх захисту. Крім того, займатиметься антикорупційними перевірками та розслідуваннями, запобігатиме конфлікту інтересів.

Як повідомлялось, вже близько 70% у грошовому еквіваленті річних закупівель матеріально-технічних ресурсів Укрзалізниця проводить за прямими договорами з виробниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-