Аграрії просять Укрзалізницю не допустити маніпуляцій зі створення штучного дефіциту вагонів

Аграрії просять Укрзалізницю не допустити маніпуляцій зі створення штучного дефіциту вагонів

Укрінформ
Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» звертається до влади та керівництва «Укрзалізниці» з проханням розробити та затвердити прозорий порядок проведення аукціонів на користування вагонами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УКАБ.

Зазначається, що УКАБ звертається до Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Мінвідновлення та Антимонопольного комітету із закликом не допустити маніпуляцій зі створення штучного дефіциту вагонів «Укрзалізниці», які призводять до завищення вартості транспортування зернових вантажів.

Аграрії просять також Мінвідновлення та «Укрзалізницю» спільно з реальними вантажовідправниками нарешті напрацювати та затвердити прозорий порядок проведення аукціонів.

В асоціації додають, що нещодавно стало відомо, що «Укрзалізниця» з 19 січня в черговий раз планує змінювати умови проведення аукціонів.

За словами генерального директора УКАБ Олега Хоменка, проведення аукціонів на оренду вагонів-зерновозів відбувається безсистемно, що впливає на вартість цієї послуги. Разом з цим, українські аграрії опинились у безвихідній ситуації, адже вимушені користуватися такими послугами.

Читайте також: Чорноморським гуманітарним коридором прийшли вже понад 500 суден - Брінк

В УКАБ наголошують, що наразі відсутні чіткі зрозумілі норми того, хто та на підставі чого визначає дату проведення аукціонів і кількість вагонів, що виставляються. Тому аграрії вимагають, щоб вантажні перевезення відбувались за прозорими правилами за аналогією із пасажирськими перевезеннями.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня 2024 року «Укрзалізниця» розіграла відправки у зерновозах філії «Центр транспортної логістики» на торгах у системі Prozorro.Продажі. Середня ставка знизилася до 1681,6 грн на добу без ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-