Нафта дешевшає, але завершує січень більш як 7% зростанням цін

Нафта дешевшає, але завершує січень більш як 7% зростанням цін

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у середу, 31 січня, але завершують місяць зростанням уперше з вересня на тлі напруженості на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $82,64 за барель, що на $0,23 (0,28%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У вівторок ці контракти здорожчали на $0,47 (0,6%), до $82,87 за барель.

Термін біржового обороту березневих контрактів спливає у середу. Квітневі ф'ючерси, що активно торгуються, на Brent здешевшали під час торгів на $0,23 (0,28%), до $82,27 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,21 (0,27%), до $77,61 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $1,04 (1,4%), до $77,82 за барель.

Читайте також: РФ скорочує експорт зрідженого нафтового газу через санкції - Reuters

У січні ціни на нафту підвищилися більш ніж на 7% у зв'язку з нападами хуситів на судна у Червоному морі й заходами у відповідь США та їхніх союзників.

У вихідні стало відомо про загибель трьох американських військових через атаку безпілотників на базу США в Йорданії. Побоювання трейдерів щодо можливої різкої відповіді Вашингтона є чинником підтримки ринку.

Президент США Джо Байден у вівторок заявив, що ухвалив рішення про відповідь на атаку безпілотників на базу США в Йорданії.

Водночас американський президент наголосив, що США не хочуть великого конфлікту на Близькому Сході.

«Усю увагу зараз сфокусовано на наступному кроці США, який, ймовірно, визначить подальший рух нафтового ринку», – каже головний аналітик SI Securities Corp. Вілл Сунгчіл Юн.

Президент США стверджував, що Іран причетний до постачання зброї тим особам, які скоїли напад на базу. Проте Тегеран заперечує своє залучення і закликає Штати використати дипломатичні методи для ослаблення напруженості.

Читайте також: Біля Південної Кореї «застрягли» 14 російських нафтових танкерів - Reuters

«Конфлікт, яки розростається на Близькому Сході, залишається найбільш очевидним ризиком для нафтового ринку, який, до того ж , посилюється», – йдеться в огляді аналітиків JPMorgan.

«Хоча ескалації ситуації виключати не можна, ми, як і раніше, вважаємо її малоймовірною, оскільки головні сторони конфлікту мають потужні стимули уникати прямої конфронтації, і поки вони діяли відповідно», – наводить думку експертів Market Watch.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Сполучених Штатів запровадив нові обмеження проти Венесуели, зокрема, у нафтогазовому та золотодобувному секторах, через утиски режимом Мадуро опозиції й обмеження участі опозиційних кандидатів у президентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-