Російські активи мають бути конфісковані - Президент

Російські активи мають бути конфісковані - Президент

Укрінформ
Усі російські активи та активи повʼязаних з РФ осіб мають працювати для захисту від російської ж агресії, більше того - потрібен новий санкційний пакет Євросоюзу проти Росії.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час вечірнього відеозвернення, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

"І окремо хочу відзначити результати комунікації з партнерами щодо російських активів: за цей місяць ми наблизилися до рішення, якого потребуємо, яке буде справедливим. Усі російські активи - активи самої держави-терориста та повʼязаних з нею осіб, - які є в різних юрисдикціях та заморожені, мають працювати для захисту від російської ж агресії. Вони мають бути конфісковані. І ми робимо все, щоб це рішення було змістовно підготовлене найближчим часом", - підкреслив Зеленський.

Він подякував усім, хто допомагає Україні просувати цей механізм відновлення справедливості.

Читайте також: У Росії мало інструментів, щоб протидіяти конфіскації заморожених активів - ОП

"І звичайно, санкції. Потрібен новий санкційний пакет Євросоюзу, і ми готуємо його. А також готуємо нові кроки, щоб обмежити російську здатність обходити санкції. Кожен прояв тиску на Росію - це наближення миру. Кожен прояв допомоги Україні - це захист життя. Я вдячний усім, хто з Україною! Дякую всім, хто бʼється, працює заради нашої держави, нашої незалежності, наших людей", - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, Україна отримала гарантії від Сполучених Штатів щодо довгострокової підтримки, зокрема передачі конфіскованих російських активів для відбудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-