Російські активи: Костін назвав кількість проваджень, які розслідують органи безпеки

Російські активи: Костін назвав кількість проваджень, які розслідують органи безпеки

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення за процесуального керівництва прокурорів органами безпеки розслідувалося 66 кримінальних проваджень, предметом яких є активи, які прямо чи опосередковано належать громадянам Російської Федерації.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«З початку повномасштабного вторгнення за процесуального керівництва прокурорів органами безпеки розслідувалося 66 кримінальних проваджень, предметом яких є активи, які прямо чи опосередковано належать громадянам Російської Федерації. Ще 114 кримінальних проваджень щодо злочинів, учинених суб’єктами підприємницької діяльності, які пов’язані з РФ, розслідували органи Нацполу», - повідомив Костін.

Він уточнив, що у ході розслідування цих проваджень арештовано та передано в управління АРМА корпоративні права 91 української юридичної особи, суб’єкти господарювання, які мають бенефіціарних власників громадян РФ та державні підприємства РФ, на суму понад 22 млрд грн.

Читайте також: Євросоюз має ухвалити спільне рішення щодо конфіскації заморожених активів РФ - Зеленський

«В ході розслідувань Нацполу накладено арешт на російські та білоруські активи на суму майже 6 млрд грн, арештовано та передано в АРМА понад 260 об’єктів нерухомості. Це цілісні майнові комплекси, підприємств, заводи, приватні портові комплекси, офісні та житлові приміщення та інше, понад 400 одиниць транспортних засобів та спецтехніки, промислове обладнання та продукція загальною вартістю понад 1,1 млрд доларів США», - сказав Костін.

Як повідомлялося, раніше Костін заявив, що українські правоохоронці оголосили підозри у скоєнні воєнних злочинів 477 російським військовим, щодо 77 з них уже ухвалені судові вироки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-