Болгарія розраховує приєднатися до єврозони до кінця року

Болгарія розраховує приєднатися до єврозони до кінця року

Укрінформ
Болгарії залишилося виконати останній критерій для приєднання до єврозони, який стосується рівня інфляції. У країні розраховують виконати цю умову до кінця року.

Про це журналістам у Пловдиві заявив прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков, повідомляє Укрінформ із посиланням на Болгарську телеграфну агенцію.

“Остатаннім критерієм для вступу Болгарії в єврозону є те, що інфляція не перевищує 1,5% від трьох найнижчих показників у зоні… Болгарія має один із найнижчих рівнів інфляції в регіоні, але порівняно з країнами єврозони, які у принципі мають низьку інфляцію, це створює труднощі”, - сказав прем'єр-міністр Болгарії.

За словами глави болгарського уряду, останні місяці інфляція в країні знижується, тоді як у Давосі євопосадовцями обіцяли: якщо країні вдасться впоратися з інфляцією, не буде проблем з прийняттям в єврозону.

Читайте також: Європейський центробанк почав підготовку до впровадження цифрового євро

“Обговорювався виняток, як із Хорватією, але він має бути в межах розумного. Немає гарантій, що ми досягнемо успіху до літа, коли вийде звіт, але я дуже впевнений, що до кінця року ми виконаємо і цей критерій», - підкреслив Денков.

Як повідомляв Укрінформ, у минулому році Рада керуючих Європейського центрального банку (ЄЦБ) ухвалила рішення про перехід до наступного етапу впровадження цифрового євро – етапу підготовки. У кінці року лідери Євросоюзу з нагоди 25-річчя євро закликали зміцнювати європейську валюту та працювати над новими спільними викликами в галузі економічної політики.

Фото: government.bg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-