У Румунії в напрямку пункту пропуску «Порубне» чекають 400 вантажівок

У Румунії в напрямку пункту пропуску «Порубне» чекають 400 вантажівок

Укрінформ
Черга на території Румунії у бік України в напрямку пункту пропуску «Порубне» становить приблизно 400 вантажних транспортних засобів.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«На території Румунії на кордоні з Україною блокується на даний момент три напрямки. Від 15 січня це пункт пропуску «Порубне», в подальшому напрямок пункту пропуску «Красноїльськ» і відучора третій напрямок, який був заблокований - пункт пропуску «Дякове», - зазначив речник.

За його словами, відмінність полягає в тому, що в напрямку пункту пропуску «Красноїльськ» можуть перетинати кордон лише ті вантажні транспортні засоби, які прямують порожніми, а на двох інших - які можуть перевозити вантажі.

Ускладненість руху призвела до того, що вантажопотік значно впав, «але, на щастя, відучора ми відмічаємо, що румунська сторона по напрямку пункту пропуску «Порубне» пропускає вантажні транспортні засоби в бік України».

Він також поінформував, що черга на території Румунії у бік України в напрямку «Порубного» становить приблизно 400 вантажних транспортних засобів.

«Якщо хоча б буде забезпечуватись та інтенсивність, яка є на даний момент в бік України, то водіям не доведеться довгий час перебувати в чергах», - резюмував Демченко.

Читайте також: Обмежень у перетині польсько-українського кордону немає - Демченко

Як повідомляв Укрінформ, на території Румунії фермери 13 і 14 січня блокували рух українських вантажівок через пункт пропуску "Сірет". 15 січня також почалося блокування пункту «Вікову-де-Сус». 18 січня румунські фермери розпочали блокаду КПП "Дякове - Халмеу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-