Інвестиції та розширення компаній: у Давосі Україна та Швейцарія домовилися про місії для бізнесу

Інвестиції та розширення компаній: у Давосі Україна та Швейцарія домовилися про місії для бізнесу

Укрінформ
Україна та Швейцарія проведуть спільні місії для вітчизняних бізнесів, аби вивчити можливості для швейцарських компаній інвестувати в країну, та можливості для українських компаній щодо розширення у Швейцарії.

Як передає Укрінформ, з посиланням на пресслужбу Мінекономіки, такі результати швейцарсько-українського Круглого столу з питань відновлення та відбудови на Всесвітньому економічному форумі у Давосі 17 січня.

«Бізнес-місія - це можливість для швейцарських бізнесів побачити на власні очі, що інвестувати в Україну не лише можна, а й треба. Що у нас є регіони, які є відносно безпечними і що відкривати бізнеси можна, не чекаючи завершення війни. Крім того, Україна працює над розширенням інфраструктури страхування від воєнних ризиків та новими інструментами залучення інвестицій. Ми сподіваємось, що на ринок України зайде ще більше швейцарських компаній. Інтерес із їхньої сторони дуже стійкий, уряд же працює над створенням умов, аби цей інтерес був втілений», - зазначив заступник міністра економіки України Володимир Кузьо.

Своєю чергою представники швейцарських компаній та бізнес-асоціацій запевнили, що готові підтримувати проведення техніко-економічні обґрунтування інвестиційних проєктів та долучатися до реформи дерегуляції. Сторони домовились підготувати перелік документів, які на думку іноземних інвесторів заважають їм виходити на український ринок чи працювати в Україні й ці документи будуть розглянуті під час міжвідомчої робочої групи з дерегуляції.

Читайте також: Швейцарія виділить ₣1,5 мільярда на підтримку України в наступні три роки

Швейцарська сторона зазначила, що працює над питанням запуску ринку перестрахування, із залученням їхнього Експортно-кредитного агентства і приватних компаній. Швейцарські компанії, які працюють в Україні, також відзначили покращення бізнес-клімату минулого року.

Як повідомлялось, Швейцарія запланувала виділити 1,5 млрд франків (близько 1,75 млрд доларів) на підтримку України в рамках міжнародної співпраці у 2025-2028 роках.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-