Графіки відключень електроенергії не застосовуються попри складнощі через негоду

Графіки відключень електроенергії не застосовуються попри складнощі через негоду

Укрінформ
Через негоду можливі ускладнення у роботі енергетичного обладнання та мереж, проте графіки відключень електроенергії не застосовуються.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"У країні знову погіршуються погодні умови - це може вплинути на стан мереж та роботу обладнання енергетичних об’єктів; графіки відключень електроенергії не застосовуються", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, через негоду вже знеструмлено 7 населених пунктів на Чернігівщині. Крім того, внаслідок негоди без електропостачання залишається близько 300 споживачів у Кіровоградській області.

Через бойові дії упродовж доби залишилися без світла 3 населених пункти на Сумщині та 15 тисяч абонентів у Херсоні. Через росйські обстріли також знеструмлені 1,6 тисячі споживачів у Чернігівській області, 16 тисяч - у Харківській, 5,5 тисяч - у Запорізькій області, 73 населених пункти - на Донеччині.

Читайте також: Україна та Польща провели перші аукціони з торгівлі електроенергією за європейськими правилами

Водночас, енергетики заживили 460 споживачів на Дніпропетровщині, 10 тис. - у Херсоні, 60 - у Харкові, 3 населених пункти у Запорізькій області й 9 - у Донецькій.

З технічних причин відсутнє енергопостачання 45 споживачів на Житомирщині, понад 250 клієнтів - у Запорізькій області, близько 88 споживачів - на Сумщині.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 18 січня виробництво електроенергії покриває споживання, однак упродовж дня в енергосистемі України можливий дефіцит електрики на рівні 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-