В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

Укрінформ
Станом на ранок виробництво електроенергії покриває споживання, однак упродовж дня в енергосистемі України можливий дефіцит електрики на рівні 3%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Диспетчерський центр «Укренерго» сьогодні прогнозує незначний дефіцит з 8:00 до 20:00 на рівні близько 3%. Введення графіків обмеження споживання не планується», - йдеться у повідомленні.

Станом на ранкові години 18 січня електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів.

В «Укренерго» зауважили, що ресурси електростанцій все ще обмежені. На електростанціях, що відновлюються після масованих атак минулої зими, тривають ремонтні роботи. Крім того, 2 енергоблоки великих ТЕС минулої доби були виведені в аварійний ремонт.

Зазначається, що 17 січня максимальне споживання було на 3,2 % більшим за добовий максимум 16 січня. Сьогодні очікується потепління, однак прогнозуються й сильні пориви вітру, сніг, місцями ожеледиця. Налипання снігу можуть спричинити обледеніння та пошкодження ліній електропередачі.

Читайте також: Україна та Польща провели перші аукціони з торгівлі електроенергією за європейськими правилами

Експорт електроенергії 18 січня не здійснюється. Імпорт запланований вдень зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови загальним обсягом 2535 МВт-год.

Як повідомлялося, першу половину опалювального сезону енергосистема України пройшла стабільно, але для її підтримки в осінньо-зимовий період потрібне ощадливе споживання електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-