В Україні достатньо запасів вугілля, газу і ядерного палива для проходження зими - Галущенко

В Україні достатньо запасів вугілля, газу і ядерного палива для проходження зими - Галущенко

Укрінформ
Запаси енергоресурсів в Україні достатні для проходження зимового періоду.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час засідання високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

«У нас достатньо запасів вугілля, газу і ядерного палива. І це дає нам впевненість сказати, що ми пройшли половину зими і ми вистоїмо до її кінця», - сказав Галущенко.

За його словами, Україна проходить опалювальний сезон завдяки наймасштабнішій ремонтній кампанії на енергетичних об’єктах, що триває й нині. Під час цієї кампанії використовується й обладнання, надане або придбане за допомогою міжнародних партнерів.

«Дякую за все, що ви робите для України. На сьогодні система стабільна, зокрема завдяки вам, вашій підтримці і нашим спільним зусиллям для підтримки її стійкості», - зазначив міністр.

Водночас Галущенко поінформував учасників зустрічі про атаки росіян на енергетичні об’єкти на прифронтових територіях. Він зазначив, що ефективна система протиповітряної оборони і заходи з посилення фізичного захисту енергетичних об’єктів не дозволяють росіянам завдати вагомих пошкоджень енергосистемі в цілому.

Міністр також поінформував про потреби для поповнення резервів на випадок повторення масованих ворожих атак.

Читайте також: Запаси газу в ПСГ становлять 11,3 мільярда кубометрів - Шмигаль

Учасники засідання висловили готовність продовжувати допомогу Україні. Зокрема представник головуючої у G7 Італії підкреслив, що його держава буде продовжувати підтримку і докладатиме зусиль для координації співпраці на рівні групи G7+ для посилення стійкості української енергосистеми до російських атак.

Як повідомляв Укрінформ, енергетики відновили 2,2 ГВт потужностей електростанцій, що були пошкоджені минулого опалювального сезону через російські атаки.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-