У Туреччині погодилися прибрати з етикеток ТОВ «Алан» інформацію російською

У Туреччині погодилися прибрати з етикеток ТОВ «Алан» інформацію російською

Ексклюзив
Укрінформ
Інформація на продукції ТОВ «Алан», яка продається в Туреччині, буде розміщена англійською та турецькою мовами. Російський варіант з маркування буде прибрано.

Таку відповідь надали Укрінформу у компанії у відповідь на запит щодо продажу у турецьких магазинах продукції ТОВ «Алан» з інформацією на етикетці російською мовою.

«Завдяки тому що питання використання російської мови на етикетках нашої продукції в Туреччині викликало обурення української громади та отримало додатковий розголос, це дало нам можливість ініціювати додаткові перемовини з турецькою стороною та домогтися виключення умов про застосування мови агресора. Досягнуто згоди, що на прилавках супермаркетів Туреччини з’явиться наша продукція з оновленою інформацією виключно турецькою та англійською мовами, і наші партнери підтримали нас у цьому», - йдеться в офіційній заяві компанії.

Читайте також: Зеленський підписав нову редакцію закону про захист прав споживачів

У ТОВ «Алан» наголосили, що експортують продукцію за кордон, дотримуючись вимог чинного українського законодавства та законодавства країни-покупця. Наявність інформації про продукцію, яка реалізовується в Туреччині, та її переклад на етикетці є вимогою замовника.

При цьому керівництво компанії наголосило, що з розумінням ставиться до стурбованості та обурення українців з приводу наявності на етикетці продукції мови агресора.

«І це питання нас, як українського виробника, хвилює не менше, ніж українських споживачів. Чому ж, незважаючи на таку вимогу турецької сторони, ми принципово не відмовилися від поставки української продукції в Туреччину? Експорт нашої продукції допомагає не тільки налагоджувати зв’язки між українським виробником та закордонним споживачем, а й робити додаткові вливання в економіку України», - зазначили в компанії.

Читайте також: Туреччина припинила грошові перекази з Росії - ЗМІ

Весь прибуток від реалізації власної продукції в Туреччині (і взагалі за кордоном) йде в Україну, додали в ТОВ "Алан".

Як повідомлялося, днями в соціальних мережах поширилася інформація про те, що на прилавках супермаркетів Туреччини з’явилася продукція українського виробника м’ясопереробної продукції ТОВ «Алан», на етикетках якої була розміщена інформація російською, англійською і турецькою мовами. Це викликало обурення серед українських користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-