За сприяння НАЗК наклали санкції на понад 18 тисяч осіб із Росії - Новіков

За сприяння НАЗК наклали санкції на понад 18 тисяч осіб із Росії - Новіков

Ексклюзив
Укрінформ
За сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції було накладено санкції на понад 18 тисяч юридичних і фізичних осіб із Росії, а також конфісковано активів на понад п'ять мільярдів доларів.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков у інтерв’ю Укрінформу.

«Команда НАЗК вважає, що сьогодні кожен має робити все можливе і неможливе для перемоги, тому наша команда підготувала проєкт закону про конфіскацію майна підсанкційних осіб, посприяла його ухваленню в парламенті, допомогла Міністерству юстиції з аналізом матеріалів для конфіскації такого майна», - поінформував посадовець.

Він наголосив, що у підсумку Вищим антикорупційним судом за позовами Мін’юсту було конфісковано активи на понад п'ять мільярдів доларів.

Окрім того, Новіков повідомив, що командою НАЗК було створено базу даних, яка використовується понад сорока країнами санкційної коаліції про осіб, на яких мають бути накладені санкції.

«Як результат, накладено санкції на понад 18 тисяч юридичних і фізичних осіб із Росії», - акцентував голова Національного агентства.

Читайте також: НАЗК видало 157 тисяч довідок «зразковим» декларантам - Новіков

За його словами, РФ стала найбільш санкціонованою деградуючою країною світу, неспроможною отримувати компоненти сучасної зброї та інші ресурси у бажаній кількості.

«Санкції та сили оборони України - запорука нашої перемоги», - резюмував він.

Як повідомлялося, НАЗК провело сотні антикорупційних експертиз, завдяки чому було мінімізовано тисячі корупційних ризиків, що унеможливило появу нових корупційних схем та знищено існуючі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-