Завдяки експертизам НАЗК мінімізували тисячі корупційних ризиків - Новіков

Завдяки експертизам НАЗК мінімізували тисячі корупційних ризиків - Новіков

Ексклюзив
Укрінформ
Національним агентством з питань запобігання корупції було проведено сотні антикорупційних експертиз, завдяки чому було мінімізовано тисячі корупційних ризиків, що унеможливило появу нових корупційних схем та знищено існуючі.

Про це заявив голова НАЗК Олександр Новіков в інтерв’ю Укрінформу.

«Важливим для НАЗК було виконання «інспекційних» функцій», - зазначив Новіков.

Він підкреслив, що до 2020 року агентство не проводило антикорупційних експертиз законопроєктів та проєктів рішень уряду, проте наразі проведено сотні антикорупційних експертиз і аналізів корупційних ризиків.

«Завдяки цьому мінімізовано тисячі корупційних ризиків, що унеможливило появу нових корупційних схем та знищено існуючі», - поінформував голова НАЗК.

Водночас посадовець додав, що важливим напрямом роботи для НАЗК було повернення довіри до органу за рахунок формування доброчесної команди.

«Нинішня команда НАЗК є зразком доброчесності. Наших менеджерів запрошують працювати в інші органи влади, в міністерства, пропонують керівні посади», - підкреслив він.

Читайте також: НАЗК підготувало рекомендації, як усунути корупційні ризики у військово-лікарських комісіях

Окрім того, Новіков наголосив, що важливим для команди аникорупційного органу було ведення конструктивного діалогу із суспільством, міжнародними партнерами, медіа.

«Наша мета – бути найбільш відкритим органом влади в Україні», - підсумував Новіков.

Як повідомляв Укрінформ, фактичний рівень корупційних практик завдяки діяльності НАЗК і всіх українських антикорупційних органів, а також інших органів державної влади, зменшився з 41,5% до 17,7% упродовж 2018 – 2022 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-